Sesiunea specială de bacalaureat pentru olimpici. Precizari privind situatia participantilor la olimpiade sportive si pe discipline

Precizări privind situaţia participanţilor la olimpiade sportive şi pe discipline, respectiv concursuri internaţionale care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea specială
 

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului precizează că la sesiunea specială de bacalaureat se pot prezenta nu doar participanţii la olimpiade sportive şi pe discipline, ci şi participanţii la concursurile internaţionale sau elevii care se află în loturi de pregătire pentru competiţiile internaţionale în perioada rezervată sesiunii normale a examenului de bacalaureat (11 iunie - 6 iulie). Ca atare, printre cei care şi-au manifestat intenţia de a participa la sesiunea specială s-au aflat mai mult de 108 competitori, cât susţine preşedintele COSR că s-ar afla în lotul olimpic, respectiv 928, dintre care s-au înscris 880 şi s-au prezentat 877, toţi absolvenţi ai promoţiei 2012. Subliniem că 47 dintre aceştia sunt competitori la concursuri pe discipline de învăţământ, restul fiind la cele sportive.

Conform procedurilor în vigoare, listele cu participanţii la competiţiile sportive care optează să susţină bacalaureatul în sesiunea specială sunt avizate şi asumate integral de către federaţiile sportive naţionale. Drept urmare, întreaga responsabilitate pentru corectitudinea datelor aparţine federaţiilor sportive.


Ministerul Educaţiei a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret printr-o adresă trimisă în ianuarie 2012 ca toate federaţiile să transmită instituţiei listele cu potenţialii participanţi la sesiunea specială. Documentul a fost postat pe site-ul ministerului în luna aprilie 2012 şi este disponibil la adresa  http://www.edu.ro/index.php/liste_nom_cent_cat/c133/.


Subiectele pentru sesiunea specială de bacalaureat sunt de dificultate medie şi au fost întocmite începând cu luna octombrie 2011, fiind finalizate şi autorizate în luna aprilie 2012 de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. 

 

 

SUBIECTE EXTRASE LA BACALAUREATUL SPECIAL PENTRU OLIMPICI

Bacalaureat 2012 pentru olimpici: Subiect extras si barem pentru limba romana - proba scrisa

Bacalaureat 2012 pentru olimpici: Subiect extras si barem pentru Matematica si Istorie

Bacalaureat 2012 pentru olimpici: Subiecte extrase si bareme pentru proba la alegere a profilului

Imparte:
Comentarii 0

Nu sunt comentarii.