Luni, 3 octombrie studentii universitatilor de stat incep cursurile anului universitar 2011-2012

Luni, 3 octombrie 2011 aproximativ 500.000 de studenţi ai universităţilor de stat încep cursurile anului universitar 2011-2012.

La facultăţile cu profil economic, medicină şi automatică toate locurile au fost ocupate, în timp ce la fizică, matematică, geologie se înregistrează un deficit.

Nici în sesiunea din toamnă universi­tăţile din ţară nu au avut parte de foarte mulţi stu­denţi la admitere, comparativ cu alţi ani. Înscrierile nu s-au încheiat, iar facultăţi din Târgu-Mureş, Constanţa, Braşov îşi aşteaptă încă studenţii. În Bucureşti, însă, nu vor lipsi studenţii din universităţile de stat. La Academia de Studii Economice (ASE), Medicină şi Universitatea Bucureşti aproape toate locurile s-au ocupat, cu câteva mici excepţii. „Nu au avut căutare Facultatea de Fizică, Geologia, Geofizica, Teologia", ne-au transmis cei de la biroul de presă al Universităţii Bucureşti, unde şi-au depus dosarele peste 20.000 de candidaţi. Pentru a remedia situaţia din vară, universităţile de stat, dar şi cele private au redus taxele şi au permis stu­denţilor să achite banii în rate.

Nu în ultimul rând, s-au relaxat criteriile de admitere. Spre exemplu, la ASE nu s-a mai dat tradiţionalul examen grilă, ci s-a intrat pe bază de dosar. De amintit şi că au fost universităţi particulare care s-au oferit să mediteze gratuit elevii picaţi la bacalaureatul din prima sesiune.

La ASE cursurile după cum susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei Florina Mohanu vor începe luni.

Deschiderea anului universitar la UPB şi UB va avea loc luni. La aceste instituţii de învăţământ superior învaţă aproximativ 34.000 studenţi, respectiv 38.142 de studenţi la toate ciclurile de studiu.

În România peste 230.000 de studenţi sunt pe locuri bugetate în universităţile de stat şi peste 250.000 pe locuri cu taxă, iar în învăţământul particular învaţă peste 350.000 de studenţi, potrivit raportărilor universităţilor particulare.

Data deschiderii noului an universitar la instituţiile de învăţământ superior particulare este decisă de senatul fiecărei universităţi.

romanialibera

Imparte:
Comentarii 0

Nu sunt comentarii.