Mai traiesc astazi oameni in pesteri?

Mai trăiesc astăzi oameni în peşteri?

Da, trăiesc fie în peşteri naturale, fie în încăperi pe careoamenii le-au săpat în stâncă.

În provincia Shanxi din nordul Chinei, de exemplu, milioane de oameni trăiesc în case-peşteri. Unele familii chiar cultivă plante pe acoperiurile acestora.

»  Vara este atât de cald, încât aproape toate clădirile din oraşul minier australian Coober Pedz sunt săpate sub pământ. Oraşul este un centru de extracţie a opalului şi are un număr de circa 2.500 de locuitori.

» Saumur, este o localitate de pe Valea Loarei din Franţa, aceasta este faimoasă pentru locuinţele sale în peşteri. Peşterile au fost săpate în secolul al XVIII-lea de cioplitorii în piatră, care au folosit piatra la construcţia marilor castele de pe Valea Loarei.

Imparte:
Comentarii 0

Nu sunt comentarii.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE DIN ENCICLOPEDIE

 • Ce insecta era mare ca o pasare ?
  Meganeutra era o libelula uriasa , care zbura prin padurile mlastinoase din preioada carbonifera.Aripile ei aveau anvergura de 60 centrimetri. Insectele ca libelulele au fost primele zburatoare/
 • Cand au aparut reptiele ?
  Reptilele au fost un grup nou de animale care au evoluat din amfibieni spre sfarsitul perioadei carbonifere.Reptile ca Hylonomus au fost primele patrupede care au trait in locuri uscate, unde exista putina apa. Reptiele au pielea uscata, solzoasa , si ouale lor nu se usca fiind protejate de un invelis din piele. Ouale d
 • Ce este preistoria
  Ce este preistoria? Preistoria este epoca de dinainte ca oamenii să consemneze în scris faptele întâmplate lor şi lumii din jur. Este istoria Pământului de la formarea sa la iventarea scrisului, acum 5.500 de ani.
 • Care animale aveau vele ?
  Animale precum Dimetrodon aveau pe spate o creasta ca o vela de corabie , care functioneaza probabil ca un panou solar , absorbit caldura de la soare. Reptiele iubesc soarele fiindca au sange rege nu-si pot incalzi sangele fara caldura lui.
 • De ce a fost Tyrannosaurus regele dinozaurilor ?
  Imaginati-va un gigant cu dinti de lungimea bratelor voastre si un bot in care puteti intra complect , asa era Tyrannosaurus. A fost unul dintre cele mai mari carnivore de uscat din lume si de aceea este numait regele dinozaurilor. Tyrannosaurus a fost printre ultimele tipuri de dinozauri care au trait pe Pamant acuma mai putin de 70 de milioane de ani Num