Mai traiesc astazi oameni in pesteri?

Mai trăiesc astăzi oameni în peşteri?

Da, trăiesc fie în peşteri naturale, fie în încăperi pe careoamenii le-au săpat în stâncă.

În provincia Shanxi din nordul Chinei, de exemplu, milioane de oameni trăiesc în case-peşteri. Unele familii chiar cultivă plante pe acoperiurile acestora.

»  Vara este atât de cald, încât aproape toate clădirile din oraşul minier australian Coober Pedz sunt săpate sub pământ. Oraşul este un centru de extracţie a opalului şi are un număr de circa 2.500 de locuitori.

» Saumur, este o localitate de pe Valea Loarei din Franţa, aceasta este faimoasă pentru locuinţele sale în peşteri. Peşterile au fost săpate în secolul al XVIII-lea de cioplitorii în piatră, care au folosit piatra la construcţia marilor castele de pe Valea Loarei.

Imparte:
Comentarii 0

Nu sunt comentarii.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE DIN ENCICLOPEDIE

 • De ce regii si reginele purtau coroane
  De ce regii si reginele purtau coroane? În  Evul Mediu, conducătorii aveau mult mai multă putere decât au astăzi. Ei făceau legile, iar toaă lumea trebuia să li se supună. Coroana de aur strălucitor era un semn distinctiv, o modalitate de a arăta cât de deosebiţi erau regele sau regina. »
 • Ce inseamna Evul Mediu
  De ce poarte Evul Mediu această denumire? Perioada cuprinsă între lumea antică şi lumea modernă este denumită Evul Mediu.   »  EVUL MEDIU A ÎNCEPUT IN ANII 470. Începuturile Evului Med
 • Din ce este format pamantul?
  Din ce este format pământul? Pământul este format din diferite straturi de rocă şi metal. Unele sunt dure, dar altele sunt atât de fierbinţi încât s-au topit şi sunt în stare lichidă - cam ca o pastă lipicioasă de caramele.
 • Ce este o planta?
  Ce este o plantă? Plantele sunt fiinţe vii. Există plante de toate formele şi mărimile, de la plante acvatice minuscule la arbori cu înălţimi impunătoare. Plantele diferă de animale printr-un aspect foarte important: îşi pot produce singure hrana cu ajutorul lşumini
 • De ce spunem "vechii egipteni "?
  Vechii egipteni sunt numiti asa pentru ca au trait cu foarte mult tirnp in urrna, nu pentru ca ar ft atins varste foarte inaintate! Primii egtpteni erau agricultori, in urma eu vreo 8000 de ani. in cateva mii de ani, Egrptul a devenit unul dintre eele mai puterniee state ale lumii.   Egiptul este, In cea