Mai traiesc astazi oameni in pesteri?

Mai trăiesc astăzi oameni în peşteri?

Da, trăiesc fie în peşteri naturale, fie în încăperi pe careoamenii le-au săpat în stâncă.

În provincia Shanxi din nordul Chinei, de exemplu, milioane de oameni trăiesc în case-peşteri. Unele familii chiar cultivă plante pe acoperiurile acestora.

»  Vara este atât de cald, încât aproape toate clădirile din oraşul minier australian Coober Pedz sunt săpate sub pământ. Oraşul este un centru de extracţie a opalului şi are un număr de circa 2.500 de locuitori.

» Saumur, este o localitate de pe Valea Loarei din Franţa, aceasta este faimoasă pentru locuinţele sale în peşteri. Peşterile au fost săpate în secolul al XVIII-lea de cioplitorii în piatră, care au folosit piatra la construcţia marilor castele de pe Valea Loarei.

Imparte:
Comentarii 0

Nu sunt comentarii.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE DIN ENCICLOPEDIE

 • Ce erau scorpionii marini?
  Scorpionii marini erau vanatori aprigi si aveau gheare cu carlige pentru prinderea hranei.Au trait pe vremea primilor rechini si erau lungi de 2 metri.Nu aveau sira spinarii ci erau acoperiti de un exoschelet ca o cochilie.
 • Ce i-a ucis pe dinozauri ?
  Multi savanti cred ca dinozaurii au pierit dupa ce un bolovan din spatiu de marimea unui oras a lovit Pamantul acuma 65 milioane de ani .Socul a fost ca explozia a zeci de mii de bombe.Valuri uriase  au maturat oceanele si uscatul.Nori imensi de praf s-au ridicat pe cer, acoperind Soarele si lasand Pamandul  intr-o bezna inghetata. Plantele nu pot creste fara fara lumina
 • Ce este preistoria
  Ce este preistoria? Preistoria este epoca de dinainte ca oamenii să consemneze în scris faptele întâmplate lor şi lumii din jur. Este istoria Pământului de la formarea sa la iventarea scrisului, acum 5.500 de ani.
 • Pamantul este rotund?
  Pământul este rotund? Dacă ai fi un astronaut plutind în spaţiu, ai vedea Pământul ca o gigantică minge. Totuşi, Pământul nu este perfect rotund. Seamănă cu un balon turit uşor la partea superioară şi la cea inferioară, şi puţin mai umflat la mijloc.
 • Au stapanit dinozaurii cerul ?
  Dinozaurii nu aveau aripi pentru zbor.Alte reptile, numite pterozauri, au fost stapanii cerului in epoca dinozaurilor.Pterozaurii aveau diverse forme si marimi dar toti aveau aripi.Quetzalcoatlus era cel mai mare; cu avengura aripilor de 12 metri , era cat un avion mic. Savantii au gasit fosile care arata ca unii pterozauri aveau corpul imbanit , ca liliecii de azi.