De ce regii si reginele purtau coroane

De ce regii si reginele purtau coroane?

În  Evul Mediu, conducătorii aveau mult mai multă putere decât au astăzi. Ei făceau legile, iar toaă lumea trebuia să li se supună. Coroana de aur strălucitor era un semn distinctiv, o modalitate de a arăta cât de deosebiţi erau regele sau regina.

» Regele le spunea baronilor ce aveau de făcut. Baronii le spuneau cavaleriilor ce să facă. Cu toţii porunceau ţăranilor săraci.

Rangul societăţii era determinat în ordinea următoare:

Rege şi regină

Baroni şi episcopi

Cavaleri

Femei şi bărbaţi liberi

Ţărani

- Astăzi, în multe ţări, legile sunt făcute de un grup de oameni din Parlament, nu de rege sau regină.

- Regilor şi reginelor din Europa li se dădeau adesea porecle hazlii. Unii conducători erau buni, alţii erau răi, iar unii erau doar urâţi.

Exemplu de regi:  Malcom Cap-Mare, rege al Scoţiei. Wladislaw cel Scund, rege al Poloniei. Emanuel cel Fericit, rege al Portugaliei.

Imparte:
Comentarii 0

Nu sunt comentarii.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE DIN ENCICLOPEDIE

 • Cum ati recunoaste un faraon?
  Evident, ar purta coroana De fapt, faraonii purtau uneori doua coroane in acelasi timp: una alba, a Egtptului de Sus - asa se numea partea sudica a tarii - si una rosie pentru Egiptul de Jos - adica partea de nord.
 • Cand au aparut primele flori ?
  Plantele cu flori n-au aparut decat acum 140 milioane de ani , asa ca numai speciile mai recente de dinozauri le-au vazut si le-au mirosit.Doi dintre primii arbori care au inflorit si au avut fructe au fost magnolia si smochinul. Dinozaurii cu cioc de rata erau erbivori blanzi , care au evoluat dupa aparitia plantelor cu flori.
 • Ce inseamna Evul Mediu
  De ce poarte Evul Mediu această denumire? Perioada cuprinsă între lumea antică şi lumea modernă este denumită Evul Mediu.   »  EVUL MEDIU A ÎNCEPUT IN ANII 470. Începuturile Evului Med
 • De unde au aparut pasarile ?
  Poate ca dinozaurii nu puteau zbura , dar savantii cred ca pasarile au evoluat din dinozauri , nu din pterozauri.Cel mai vechi zburator cu pene cunoscut a fost Archaeopterx. A trait acuma 145 milioane de ani si savantii cred ca a fost o " dino-pasare" jumatate dinozaur si jumate pasare.
 • Au existat mamifere pe timpul dinozaurilor ?
  Primele mamifere au evoluat probabil din cynodont acum 220 milioane de ani, dupa aparitia primilor dinozauri.La inceput nu erau mai mari decat soarecii de azi , erau imblanite si se hraneaucu insecte. Un Megazostrodon v-ar fi incaput in palma de la bot la varful cozii masura doar 12 centimetri. Mamiferele se deosebesc de alte animale prin faptul ca mama produce lapte in