Ce inseamna Evul Mediu

De ce poarte Evul Mediu această denumire?

Perioada cuprinsă între lumea antică şi lumea modernă este denumită Evul Mediu.

  »  EVUL MEDIU A ÎNCEPUT IN ANII 470.

Începuturile Evului Mediu se situează în anii 470, când dominaţia romanilor a încetat, iar sfârşitul ei a fost prin anii 1450.

- Odinioară, romanii stăpâneau cea mai mare parte din Europa şi Africa de Nord. Apoi au fost invadaţi de nişte războinici aprigi, care au împărţit teritoriile romane în mai multe regate mici. Prin 1450, în Europa existau iarăşi ţări mai mari, asemănătoare cu cele de astăzi.

  »  ÎN EVUL MEDIU NU SE ŞTIA CUM ARATĂ LUMEA ÎN ÎNTREGIME.

- În anul 1150 se cunoşteau doar ţinuturile din Asia, Africa de Nord şi Europa. Nici arabii, nici europenii nu cunoşteau alte regiuni ale lumii.

- Majoritatea oamenilor credeau că pământul este plat. Marinarii se temeau să nu cadă la margini, dacă navigau prea departe!

Imparte:
Comentarii 0

Nu sunt comentarii.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE DIN ENCICLOPEDIE

 • Pamantul este rotund?
  Pământul este rotund? Dacă ai fi un astronaut plutind în spaţiu, ai vedea Pământul ca o gigantică minge. Totuşi, Pământul nu este perfect rotund. Seamănă cu un balon turit uşor la partea superioară şi la cea inferioară, şi puţin mai umflat la mijloc.
 • Ce este evolutia?
  Savantii numesc evolutie transformarea treptata a uni tip de vietuitoare in alt tip.Ea are loc foarte , foarte lent.Primele bacterii au fost celule foarte mici.Au fost  necesare peste 2500 mda ca sa apara primele creaturi mari, cu corpul format din multe celule.
 • De ce sunt pesterile bune pentru branzeturi?
  Pesterile sunt cheia obtinerii unuia dintre cele mai apreciate tipuri de brânzeturi din Franţa - Roquefort. Gustul său specific este dat de vinişoarele de mucegai albastru. Mucegaiurile sunt fungi, ca şi ciupercile, şi se dezvoltă din spori, un fel de s
 • Care au fost primii fermieri ?
  Agricultura a aparut acum 10.000 de ani cand oamenii din Oreientul Mijlociu au inceput sa pastreze semintele plantelor salbatice pentru a le sadi si a obtine recolte.Cultivand pamantul  pentru a-si obtine hrana , ei au putut ramane tot anul in acelasi loc. Au construit asezari care au devenit sate , apoi orase.Preistoria s-a terminat si , o data cu invenitia scrisului , a inceput istori
 • De ce au fost importante plantele preistorice?
  Aparita plantelor de uscat insemna ca exista destula mancare si pentru evolutia animalelor de uscat.Printre primele animale care s-au hranit cu plante au fost gazele mici si niste insecte precum colembolele. Toate animalele au nevoie de oxigen pentru a trai.Fiindca planetele energia Soarelui ca sa transforme dioxidul de carbon in