Ce este preistoria

Ce este preistoria?

Preistoria este epoca de dinainte ca oamenii să consemneze în scris faptele întâmplate lor şi lumii din jur.

Este istoria Pământului de la formarea sa la iventarea scrisului, acum 5.500 de ani.

 • Pământul s-a format acum 6.600 milioane de ani dintr-un nor de praf de gaz ce se rotea în jurul soarelui.
 • Primul sistem utilizabil de scriere a fost inventat de poporul sumerian, care a trăit în Orientul Mijlociu de azi.
Imparte:
Comentarii 0

Nu sunt comentarii.

CITESTE SI ALTE ARTICOLE DIN ENCICLOPEDIE

 • Au existat rechini in preistorie ?
  Bineinteles rechinii cutreierau oceanele acum 400 milioane de ani . Au fost printre primele animale cu sira spinari care aveau falci si dinti tari si erau la fel de feroce ca si rechinii de azi.
 • Unde cresc plantele?
  Unde cresc plantele? Pe Pământ sunt aproape 380.000 de specii de plante, care cresc peste tot, în păduri şi câmpii, munţi şi deşerturi. Plantele au nevoie, pe lângă aer, de lumină solară şi de apă, deci nu levei găsi niciodată în locuri perfect uscate sau în înt
 • Ce au fost erele glaciare ?
  Erele glaciare au fost perioade lungi cand era atat de frig incat zapada si gheatea au coborat de la Polul Nord si au acoperit suprafete mari din europa , Asia si America de nord.  Erele glaciare au inceput acum 2 milioane de ani iar  ultima s-a termit cand clima a inceput sa se reincalzeasca , acum 12.000 de ani. Mamutii au trait in tinuturile nordice , unde
 • Oamenii din era glaciara locuiau in pesteri ?
  Locuiau in pesteri , daca le puteai gasi , dar construiau si colibe din crengi sau din oase si colti de mamut, acoperite cu piei de animale.
 • Cand au aparut pestii in oceane?
  Cand au aparut , acum 500 milioane de ani pestii au fost primele animale cu sita spinarii. Nu aveau insa maxilare sau aripioare si semanau cu niste mormoloci de azi.