Care este diferenta dintre rechini si delfini?

Care este diferenta dintre rechini si delfini?

Cu toate că rechinii şi delfinii par asemănători, fac parte din două grupuri foarte diferite de animale.

Rechinii sunt un fel de peşti, dar delfinii aparţin unui alt grup, cel al mamiferelor.

» Tu nu semeni deloc cu un delfin, dar şi tu eşti un mamifer!

MAMIFER » Dacă un animal respiră aer prin plămâni şi puii săi se hrănesc cu laptele mamei, atunci este un mamifer. Cele mai multe mamifere au corpul acoperit cu blană sau păr.

PASĂRE » Dacă un animal are pene şi vine pe lume işind dintr-un ou cu coajă tare, este o pasăre. Toate păsările au aripi şi cele mai multe pot să zboare.

AMFIBIAN » Dacă un animal are pielea umedă şi vâscoasă şi se naşte în apă, dar îşi petrece o mare parte din viaţă pe pământ, este un amfibian. Puii amfibienilor ies din nişte ouă gelatinoase.

INSECTĂ» Dacă un animal are şase picioare şi un corp format din trei părţi (cap, abdomen şi torace), este o insectă. În lume există mai multe specii de insecte decât toate celelalte specii de aimale la un loc.

REPTILĂ » Dacă un animal are pielea uscată şi solzoasă şi se naşte pe pământ, este o reptilă. Cele mai multe reptile depun ouă cu coaja pieloasă.

PEŞTE » Dacă un animal trăieşte în apă, respiră prin branhii şi se deplasează folosindu-se de înotătoare, este un peşte. Cei mai mulţi peşti depun ouă gelatinoase (icre) din care ies puii.

 

Imparte:
Comentarii 2
Adaugat de alin pe data 29 August 2011 - 18:10
Adaugat de alin pe data 29 August 2011 - 18:10

CITESTE SI ALTE ARTICOLE DIN ENCICLOPEDIE

 • Cand au iesit plantele pe uscat ?
  Plantele au cucerit uscatul inainte animalelor, iar cea mai veche fosila de planta cunoscuta dateaza de 430 milioane de ani. Planta aceea a fost numita Cooksonia si era inalta cam de 5 - 10 centimetri. Desi avea tulpina Cooksonianu avea frunze ,flori sau radacini.
 • Pamantul este rotund?
  Pământul este rotund? Dacă ai fi un astronaut plutind în spaţiu, ai vedea Pământul ca o gigantică minge. Totuşi, Pământul nu este perfect rotund. Seamănă cu un balon turit uşor la partea superioară şi la cea inferioară, şi puţin mai umflat la mijloc.
 • Ce este preistoria
  Ce este preistoria? Preistoria este epoca de dinainte ca oamenii să consemneze în scris faptele întâmplate lor şi lumii din jur. Este istoria Pământului de la formarea sa la iventarea scrisului, acum 5.500 de ani.
 • Cand au aparut primele flori ?
  Plantele cu flori n-au aparut decat acum 140 milioane de ani , asa ca numai speciile mai recente de dinozauri le-au vazut si le-au mirosit.Doi dintre primii arbori care au inflorit si au avut fructe au fost magnolia si smochinul. Dinozaurii cu cioc de rata erau erbivori blanzi , care au evoluat dupa aparitia plantelor cu flori.
 • De ce le-au cresut picioare pestilor ?
  unor pesti nu le-au crescut numai plamani , ci  aripioarele au devenit picioare si ei au evoluat inanimale pe uscat! Primele animale patrupede , Acanthostega si Ichthyostega , au aparut acuma 370 milioane de ani . Ele stateau mai mult in apa , dar se puteau tari si pe uscat. Diplocaulus a fost un prim amfibian bizar , cu capul ca un bumerang,