Declaratia de presa a ministrului Funeriu in legatura cu bacalaureatul din toamna anului 2011

Organizarea va fi cel puţin atât de bună cum a fost la prima sesiune a bacalaureatului”, a declarat Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Daniel Funeriu care a asigurat că supravegherea video va fi realizată în toate centrele unde se va susţine examenul, adăugând însă că „cel mai important este cadrul didactic care este în spatele camerei video şi nu camera video în sine”.
Referitor la rezultatele examenului de bacalaureat, ministrul a afirmat că este extreme de important ca acestea să fie corecte, în sensul recredibilizării sistemului de învăţământ.

Acest bacalaureat poate să prefigureze un lucru de care România are o mai mare nevoie decât orice altceva – o schimbare de mentalitate şi de atitudine. Relaţiile părinte-elev şi părinte-şcoală se vor modifica mult. Marele câştig este corectitudinea şi potenţialul de schimbare a atitudinilor. Este important să avem oameni bine pregătiţi, dar şi oameni cu atitudini sănătoase”, a declarat ministrul Funeriu.

Referindu-se la modificările care vor fi aduse programei şcolare în viitorul apropiat, Funeriu a menţionat reintroducerea orei de lectură, efectuarea unui control riguros al absenţelor, atât în ceea ce-I priveşte pe elevi, cât şi pe cadrele didactice, urmând să se realizeze o pregătire mai intensă la materiile pentru bacalaureat. (Sursa: ultima-ora.ro)

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce va menţine „politica de toleranţă zero faţă de tot ceea ce înseamnă fraudă”.

Imparte:
Comentarii 0

Nu sunt comentarii.